דף הבית > מאמרים מקצועיים > ארוניה-ברי – aronia berry – מזון-על
ארוניה-ברי – aronia berry – מזון-על

תכירו:   ארוניה-ברי – aronia berry – מזון-על  

מלכת האוכמניות לשמירה על הבריאות, לסיוע בדיאטה ולהגנה ממחלות העולם המודרני.

"ארוניה-ברי" - עכשיו בישראל כמיץ טבעי מרוכז בכבישה קרה.

עשירה בנוגדי חמצון ופלבנואידים להקלה על  דלקות ותופעות סכרת, כולסטרול,

מחלות לב וכלי דם ועוד.

 

בעבר כבר נחתמו בכותרות כאוכמניות על, החמוציות, האסאי מהאמזונס, או הג'וג'י ברי ועוד רבות וטובות. אך אוכמנייה צפון אמריקאית מלאה בתכונות תזונתיות פורצת למודעות העולמית ומתחילה לבסס את מעמדה ולהתמקם באור הזרקורים כמלכת האוכמניות: הארוניה-ברי.

עם תכונות של פי 10 ריכוז גבוה של נוגדי חמצון מאשר בחמוציות, פי 5 ריכוז גבוה של אנטי אוקסידנטים וביו-פלבנואידים מאשר בענבים או באשכוליות, אין זה מפתיע שהארוניה-ברי הוכתרה על ידי החוקר כריס קילהאם במאמרו בפוקס ניוז, ביוני 2013, כ"סופר אוכמנייה בעלת סגולות בריאותיות, ביניהן תכונות אנטי סרטניות".

כתב ה"דיילי מייל" כתב כי הארוניה היא מזון על, עשיר יותר בתכונות אנטי סרטניות יותר מאשר מזונות-על טרנדיים כמו הפטל המסורתי או חדשים יותר כמו ג'וגי ברי ואסאי .

 

מקור הארוניה הוא באזורים הקרים והלחים בצפון אמריקה, שם התנאים מיטיבים עם הצמח ועם הפרי שלו- הצ'וקברי (שנקרא כך בגלל טעמו העפיץ). השימוש הראשוני בצמח היה של האינדיאנים האמריקאים שהשתמשו בארוניה-ברי כמעורר חשק מיני במשך שנים רבות. פרי הארוניה הוא אוכמנייה שחורה (אך מגיעה בשלושה צבעים עיקריים כרוב פירות היער: אדום, סגול, ושחור סגלגל) הדומה במראה החיצוני שלה לשאר משפחת פירות היער ואף מזכירה אותם בטעמה. אך ההבדל בינה ובין כל היתר הוא הפער בסגולות הבריאותיות העולות ממחקרים שנעשו ברחבי העולם.

 

בעולמם של האוכמניות ופירות היער, כמות נוגדי החמצון הם פקטור מרכזי בהתגוששות ארוכת הטווח עבור ההכתרה לזו שתהא מלכת האוכמניות. הארוניה-ברי מכילה יותר נוגדי חמצון מאשר חמוציות (קרנבריס), אוכמניות (בלובריס), תותים, דובדבנים, גוג'י ברי ומנגוסטין. ניתן להקביל את הארוניה ברי כ"גרסת העתיד" של האוכמניות בעלות נוגדי החמצון .

אמט לוני, מומחה לצמח הארוניה, מתגאה בפני כתב הדיילי מייל ואומר: "אנחנו גאים להביא את אחד ממוצרי האוכמניות הבריאות ביותר למדפי החנויות כך שהצרכנים יוכלו ליהנות ממנו".

הכמות העצומה של הרכיבים בעלי סגולות בריאותיות, הופכות את המיץ המרוכז מפרי הארוניה-ברי לבשורה החדשה של הטבע בסיוע בהתמודדות עם מחלות העולם המודרני, בסיוע בדיאטה ובשמירה על בריאות כללית. 

 

 

אחת החוקרות הבולטות בעולם בתחום מחקר הארוניה, היא פרופסור מרגרט בוצ'בה, מבולגריה.

משמשת כיום כמנהלת המעבדה בביה"ח סופיה בבולגריה ויו"ר המחלקה לרפואה כללית ומעבדה קלינית. פרופ' בוצ'בה מרבה במחקרי השפעות הצ'וקברי כאשר הוא מרוכז בכבישת מיץ או יין על קבוצות חולים שונות.

בוצ'בה ממליצה לציבור לצרוך את מיץ הארוניה-ברי כחלק משמירה על אורח חיים בריא, שלוש פעמים ביום (סה"כ 50 מ"ל ליום), בכל הגילאים ולכל המשפחה. עוד הוסיפה כי "מעבר לעובדה שמיץ הארוניה הוא מזון על המכיל עשרות ויטמינים, מינרלים, סיבים חומצות אמינו ועוד- הוא גם בעל תמיכה יעילה מאוד בהתמודדות עם בעיות גופניות ומחלות החל בסכרת עד כולסטרול, לב ואלרגיות".

 

השפעת הארוניה-ברי על תופעות העולם המודרני: סכרת וכולסטרול: 

מדענים מצאו  מספר תרכובות ספציפיות במיץ הארוניה, כמו: חומצה קפאית, כלוריד קיאנידין-3-גלקטוסיד, דלפינידין, מלדבידין ורבים וטובים אחרים. הימצאות תרכובות אלו בכמות גדולה בארוניה הם אכן בשורה מרשימה בתחום. הארוניה ידועה כמכילה המון פלבנואידים והשילוב של תרכובות ספציפיות אלו בארוניה גורמות לאפקטים אנטי באקטריאלים, אנטי ויראלים ואנטי סוכרתיים. התרכובות גם לוחמות בהיווצרות חסימות עורקים ומורידות כולסטרול רע בדם. בנוסף, הם גם מגינות על הכבד מרעלים ומזרזות את יכולת הכבד להיפטר מהם. בחברה הסוכרתית, יותר מתמיד, של ימינו התרכובות הללו עוזרות להוריד את רמות הסוכר בדם ולהביא לשיפור משמעותי ביכולת הגוף לייצר אינסולין טבעי.

תוצאות מחקר של ארוניה על סכרת:

מחקר  שנעשה במחלקה האנדוקרינית של האונ' הרפואית בפלובדיב- בולגריה, בדק האם משקה הארוניה יכול להוות כחלק מטיפול משולב לחולי סכרת מסוג 2.  נבדקו קבוצת מחקר שמורכבת מ-16 נושאי סכרת תלוית אינסולין ומ-25 נושאי סכרת שאינם תלויי אינסולין. לאחר שמדדו באופן סדרתי את מידת הגלוקוז בדם של כל אחד מהנבדקים, ביקשו מהם לצרוך מיץ ארוניה מרוכז תחת תנאי צום (על מנת למנוע השפעה זרה על רמות הסוכר). ממצאי המחקר  מראים באופן מובהק כי בתהליך של שלושה חודשים ישנה ירידה משמעותית של רמות הגלוקוז בדם תוך נטרול השפעות אחרות. 

 

ארוניה לשמירה על משקל בריא ונכון :

חלק ניכר מתכונות הצמח הבא לידי ביטוי במחקרים הוא העובדה שהוא מסייע במניעת אגירת השומנים בגוף ובכך נוצרת הקלה על שמירה של המשקל הרצוי. מהמחקר הוסק כי ייבוא סדיר של פלבנואידים אל הגוף יעניק פעילות מטבוליזם נגד פחמימות ושומנים באופן מוסדר וכן ייצב את לחץ הדם. לאחר צריכת המיץ במשך 60 יום רמת הורמון הרסיסטין שונתה לטובה (הורמון היורד כאשר אדם רעב ועולה כאשר הוא סובל מהשמנת יתר) השתנה לטובה. במשקה המרוכז אין תוספי סוכר או חומרים משמרים המעכבים את המטבוליזם.

 

אנטי-דלקתי:

בשנים האחרונות הפרי וגידולו בעולם הפך רחב ומטופח בשל הציפייה לו בעולם, בעוד גם בתחום המדע הצליח לסקרן בשל נתוני הפיגמנטים העזים שלו. הארוניה-ברי הוא פרי בעל מקור מרבי של אנטי אוקסידנטים הידועים ביכולתם להגן על הגוף ועוזרים במניעה של דלקות שגרתיות התורמות לרוב למיני מחלות כרוניות בהתפתחותן. המיץ עצמו מכיל פיגמנטים טבעיים רבים (אנתוציאנינים) אשר זמינותם בתפריט בישראל די דלילה.

 

סגולות בריאותיות נוספות שנמצאו בארוניה-ברי-

כחלק מסגולות המרפא הרבות שנחשפו בצמח ניתן לראות בין היתר כי הפוליפנול המרוכז   בארוניה עוזר בהאטת חסימת של עורקים בכך שהוא משמר את האלסטיות שלהם ועל רמות הפלזמה בדם המסייעת גם היא במניעה. במחקר שבו נבדק תרכיז הארוניה-ברי בשילוב עם מיץ לימון נמצא כי הצריכה של שניהם יחד, עוזרת לעכב התפתחות של ניצני אלצהיימר ומחלת הדמנציה.

 

ישנן רמות הורמונים הנקשרות באופן ישיר לסטרס בגוף ולרבות בחולי סרטן, דבר הנתמך ואף עלול להשתפר באמצעות הצמח שהוכח כמסייע בעיכוב התפתחויות גידולים סרטניים באזור השד, השלפוחית, המעי הגס הריאות והעור. מחקרים לא מעטים מראים את הקשר הישיר בין הצמח וסוכניו הנוגדני סרטן לבין הרס תאים סרטניים ומניעתם מלהתפתח. 

 

דלקות שלפוחית השתן:

החומר הפעיל המרוכז בחמוציות המסייע לטיפול בדלקת דרכי השתן, נמצא בריכוז הגבוה פי 10 בארוניה ברי מאשר בחמוציות. החומר הפעיל אינו מאפשר לחיידקי ה E.COLI להיצמד לדפנות דרכי השתן ולכן החיידקים נשטפים החוצה.

 

תוצאות מחקר קליני במסווה יעילות הטיפול בדרכי השתן-

במחקר שנעשה בניו יורק בשנת 2014 למשך שישה חודשים נוסה המיץ באופן הבא:

קבוצה א- נתבקשה לשתות בשלושת החודשים הראשונים למחקר פלסיבו (תרופת דמה) ובשלושת החודשים הנותרים למחקר הוא הוחלף למיץ ארוניה. קבוצה ב'  נהגה בדיוק הפוך, החלה לשתות את מיץ הארוניה בשלושת החודשים הראשונים ולאחר מכן הוחלף להם לפלסיבו. לאחר ששת חודשי מחקר נמצא כי בקבוצה א' חלה ירידה של 55% בתקופה בה צרכו את מיץ הארוניה  ואילו בקבוצה ב' חלה ירידה של 38% בקרב דלקות דרכי השתן של הנבדקים. 

לפרטים נוספים: www.aronia.co.il

 

 

 

דף הביתאודותקטלוג מוצריםמתכוניםשירות לקוחותמאמרים מקצועייםמן העיתונות וקישוריםצור קשר