דף הבית > מתכונים - פסטה > מתכון פסטה קונקיליוני עם כדורי בשר ברוטב יין מצומצם
מתכון פסטה קונקיליוני עם כדורי בשר ברוטב יין מצומצם
מתכון לפסטה קונקיליוני עם כדורי בשר ברוטב יין מצומצם
 
מתכון ל- 4 אנשים:
 
מצרכים

24 קונכיות קונקיליוני של טאראלורו
600 גרם בשר בקר טחון
24 עגבניות שרי
חופן נדיב של פטריות שמפיניון קטנות
1/2 בקבוק יין אדום (קברנה או מרלו)
פלפל ירוק חריף קצוץ לקוביות קטנטנות
כף סוכר חום
5 כפות חומץ בלסמי ממודנה "אולאיטליה"
כף גדושה חמאה (לא חובה - לשומרי הכשרות)
מלח גס
פלפל אנגלי גרוס
טימין
3 כפות שמן זית
 
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הבשר הטחון יחד עם הפלפל החריף ומעט מלח ופלפל אנגלי.
2. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות,ולאחר מכן יוצרים מהתערובת כדורונים קטנים.
3. מטגנים במעט שמן זית את עגבניות השרי עם מעט טימין עד שהקליפה נחרכת מעט ומוציאים.
4. באותה המחבת מקפיצים את הפטריות, ומוסיפים את כדורוני הבשר. כשהבשר מזהיב, מוציאים את הפטריות והבשר.
5. מוסיפים למחבת את היין, הבלסמי הסוכר והטימין. מצמצמים על אש קטנה עד לקבלת נוזל סמיך ומוסיפים את החמאה.
6. לתוך רוטב היין מוסיפים את כדורי הבשר והפטריות למספר רגעים ומתחילים בהרכבת המנה.
7. תו"כ הכנת הבשר, מכינים את הפסטה קונקיליוני עפ"י ההוראות על האריזה במים חמים
8. מסדרים את הקונכיות בצלחת לבנה (לפי התמונה)בכל קונכיה מניחים כדורון בשר ועגבניה, מעל מוסיפים את הרוטב,וקצת פטריות.
 
תהנו!!!
 
תודה רבה לטדי הרוש על המתכון המדהים!
 
 
דף הביתאודותקטלוג מוצריםמתכוניםשירות לקוחותמאמרים מקצועייםמן העיתונות וקישוריםצור קשר